Kraći programi

Engleski jezik

Program ranog učenja engleskog jezika provodi Angla, škola stranih jezika. U poticajnom okruženju djeca prirodno uče strani jezik kroz pjesmu, igru, ples i pokret. Riječ je o programu kojeg je osmislila skupina stručnjaka s velikim iskustvom u nastavi te je program odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Namijenjen je djeci u dobi od 4 godine pa sve do polaska u školu. Program je podijeljen u tri stupnja, od kojih svaki stupanj traje po 65 sati unutar pedagoške godine. Svake pedagoške godine dijete pohađa sljedeći stupanj. Djeca nakon svakog završenog stupnja imaju priliku svoje stečeno znanje pokazati na završnoj priredbi na kojoj dobivaju certifikat. Djeca koja pohađaju ovaj program u prvom razredu bivaju rasterećena jer već imaju odličnu podlogu za dalje učenje engleskog jezika što značajno doprinosi njihovom samopouzdanju kao  i razvijanju ljubavi prema engleskom jeziku.

Sportska akademija

Program Sportske akademije Sport Educa namijenjen je djeci 3+ godina, a razvija i oblikuje one kretnje i aktivnosti koje stimuliraju funkcionalno poboljšanje rada srca, krvotoka i disanja. Program podržava prirodne oblike kretanja koji obuhvaćaju sve mišićne skupine, utječe na pozitivan psihosomatski razvoj, razvija lijepo tjelesno držanje, te uvažava dijete kao cjelovitu, dinamičnu osobu i omogućava mu izražavanje kroz kineziološku aktivnost. Program utječe na razvoj funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, a naročito onih koje su djetetu potrebne u svakodnevnom životu. Naš program temelji se na poticanju svestranog psihosomatskog razvoja djeteta, a osnovni sadržaji koje će dijete upoznati bazirani su na elementima sportskih igara: gimnastika, atletika, borilačke vještine i sportovi s loptom. Primarni ciljevi koji su kroz program naglašeni prvenstveno su edukativnog karaktera, te spoznaja i poštivanje dobne i pojedincu specifične psihosomatske mogućnosti.

Ritmika i ples

Program ritmike i plesa provodi se kroz II stupnja, a osmišljen je tako da proširi i obogati psihofizički i socijalni razvoj djece vrtićke dobi, te na taj način doprinese cjelovitom razvoju dječje ličnosti. Od najranijih dana djecu se uči estetici, lijepom držanju, upoznavanju vlastitog tijela, te važnosti vježbanja radi pravilnog rasta i razvoja. Osnovni princip rada je poticanje kreativnosti metodom improvizacije i dramatizacije, pronalaženje i oblikovanje vlastitih ideja, primjerenih uzrastu, istraživanje mogućnosti korištenja tijela kao plesnog instrumenta, korištenje vlastitog rječnika pokreta, što trajno doprinosi razvoju svakog djeteta.

Baby Gym

Baby gym je program namijenjen djeci od 18 mjeseci do 3 godine. Zamišljen je kao uvertira u program Sportske akademije u koju se upisuju djeca s navršene 3 godine.
Posebno osmišljeni program i vježbe za pravilan rast i razvoj lokomotornog sustava (sa i bez rekvizita) osigurat će Vašem djetetu pravilnu posturu i razvoj svih mišićnih skupina. Kroz jednostavne motoričke zadatke sastavljene od osnovnih oblika kretanja, elementarnih igri i kretanja uz glazbu potaknut ćemo dijete da spontane pokrete i reakcije pretvori u svjesne, a kroz niz jednostavnih radnji nauči svladati složene zadatke. Vaš mališan postat će sigurniji u sebe, steći će nove socijalne vještine uvažavanja druge djece, dijeljenja i suradnje, a vrijeme provedeno na Baby gymu biti će ispunjeno smijehom i veseljem!!!

Plivanje

Temeljna zadaća škole plivanja je omogućiti djeci predškolske dobi stjecanje ove važne vještine prije polaska u školu. Praksa i rezultati rada Sport Educe pokazuju da djeca predškolske dobi posjeduju sve komponente potrebne za uspješno provođenje škole plivanja.
Već prepoznatljiv način rada kroz igru, igrice, pjesmice i zabavu čine ovu školu plivanja drugačijom od ostalih što je velika zasluga stručnih trenera s pedagoškim iskustvom kojima možete prepustiti svoje mališane s velikim povjerenjem.Posebno osmišljeni program i vježbe za pravilan rast i razvoj lokomotornog sustava (sa i bez rekvizita) osigurat će Vašem djetetu pravilnu posturu i razvoj svih mišićnih skupina. Kroz jednostavne motoričke zadatke sastavljene od osnovnih oblika kretanja, elementarnih igri i kretanja uz glazbu potaknut ćemo dijete da spontane pokrete i reakcije pretvori u svjesne, a kroz niz jednostavnih radnji nauči svladati složene zadatke. Vaš mališan postat će sigurniji u sebe, steći će nove socijalne vještine uvažavanja druge djece, dijeljenja i suradnje, a vrijeme provedeno na Baby gymu biti će ispunjeno smijehom i veseljem!!!

Rolanje

Rolanje je vrlo zabavna aktivnost u kojoj može sudjelovati čitava obitelj. Rolanju mogu pristupiti djeca od navršene treće godine života. Naš edukacijski tim omogućit će djeci da sigurno i vješto koristite svoje kotačiće, razviju spretnost, koordinaciju, te poboljšaju cirkulaciju. Uz sve zadovoljene preduvjete sigurnosti, simpatični voditelji iz Sport Educe pristupit će Vašem djetetu s puno strpljenja.

Klizanje

Programu klizanja mogu pristupiti djeca 4+ godina. Klizanje je vrlo korisna aktivnost, razvija ravnotežu i koordinaciju. Svake sezone treneri iz Sport Educe trude se pripremiti mnogo zabave na ledu za naše mini sportaše.

Tenis

Tečaj tenisa provodi se u suradnji s teniskim klubom Rally. Višegodišnje iskustvo i znanje učitelja tenisa Ivana Užarevića i njegovog tima jamstvo su za provođenje kvalitetnog rada s djecom predškolske dobi. S obzirom na to da su u pitanju djeca, programi predviđaju korištenje prilagođene opreme te prilagođenih dimenzija terena – u skladu s preporukama Međunarodne teniske federacije (ITF-a). Programi prate najnovije spoznaje s područja metodike teniske poduke i svaka trenažna jedinica biva unaprijed isplanirana u svom sadržaju i formi.